mandag 9. januar 2012

Reisebrev 09.01.12 Carrapateira og området rundt Aljezur.

For å komme oss ut av den steikende solen vi har hatt etter at vi kom ned her dro vi på biltur. Først for å spise frokost i den lille landsbyen Carrapateira. Her har vi vært mange ganger tidligere og spiser en solid "brunch" med 4 kopper kaffe latte for tilsammen 8 Euro. Damen bak disken " som ikke kan smile " ser ut til å gå igjen, men hva annet kan en drive med her ute på landet.

Kjørte så til den lille landsbyen Aljezur som ligger nedenfor en maurisk borg fra 900 tallet. Selve borgen ligger nesten i ruiner, det var bare en sisterne og noen tårn som var hele. Egentlig ikke så mye å besøke , men det var en fin tur igjennom den gamle bydelen og flott utsikt fra toppen.

Fra Aljezur kjørte vi ut til kysten og til Amoreira Praia.  Her fant vi en flott villcampplass gjemt bak sanddynene, som tok av for vinden fra havet. Den ligger på N37.20.997. W 8.50.393 og veien stoppet ved en restaurante på stranden med mange lunch gjester. Her vil vi campe senere og det var plass til mange biler.

Reiste så  videre til Mt. Clerigo en liten landsby i sanddynene. N 37.20.383. W 8.51.214. Her er det en fin restaurant for lunch-middag som vi har besøkt tidligere. Den gangen kom vi nesten ikke frem på veien pga sand.

Fortsatte langs kysten til Arrifana stranden. Langs denne ruten var det mye "kaksehus", men også mange byggeprosjekter som så ut til å ha stanset helt opp.Portugal er vel inne i nedgangs tider som resten av Europa . Snudde så og kjørte tilbake til Sagres, en koselig biltur var over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar