tirsdag 21. mai 2013

Flere årstider på vestlands tur.

Reiste den 15 mai i pøsende regnvær som varte til vi var fremme med unntak av snøbyger på Hemsedals fjellet. Våren var jo kommet på østlandet med marienøkkelblom, hvitveis, blåveis og gullstjerner i full blomst også løkblomstene i hagene langs ruta da. Bjørka stod grønn og fin, men over fjellene var det ikke tegn til "museører".

Kom til Vikafjell om kvelden og planla første overnatting der, men det var nesten umulig. Det blåste storm i kasta og bilen gynget i uværet, her ville vi ikke få nattero. Utenom vinden pisket regnet på bilen og alt rundt oss var hvitt. Vi hadde aldri  sett så mye snø der på våre tidligere turer selv om Eivind senere sa at det var lite snø nå.

Flyttet bilen i bakken ned mot Vik "den store svingen " og her overnattet vi i le for vinden. Dagen etter tittet solen frem . Sommeren kom i løpet av de neste dagene og vi fikk prøvet badetemperaturen i Sognefjorden. Ingen lang svømmetur, men en rask dukkert i det flotte været. Sommerværet holdt seg til vi satte nesa hjemover igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar