lørdag 2. august 2014

Hjo ved Vättern.

Hjo er en by med småbycharm og et pittoreske miljø i Vestre Götalands län. I 2005 bodde det 5996 stykker i den lille byen med trehusbebyggelse på Vätterns vestre bredd.

I riktig gamle dager fantes et veikryss der dagens Hjo ligger nå. Her møttes folk som gikk til fots så " krysset" ble et samlingssted. Etter en stund bygde de en kirke her og etterhvert kom husene. Første gang navnet Hjo sees er i en skattebok fra 1413. Trehusene er godt bevart og de er fra det 17 - 18  og 1900 tallet.

Byen var full av folk og etterhvert så vi masse telter i den store parken. Her ble det arrangert håndverksmesse med 300 utstillere.
Vi bestemte oss for å overnatte her og tok inn på den fine campingplassen rett bortenfor parken.( 200kr. uten strøm.)

Fikk parkert og begav oss mot parken som ble anlagt i 1876  . Har aldri vært på en messe hvor alle utstillerne hadde kvalitetsting for salg, men det var det her.  Utenom dette serverte "hembygdsgärdens vel" nydelig lunch og kaker. Vi gikk i kø, men koset oss her i mange timer og fikk med oss en flott lampe laget av Göran Persson fra Staffanstorp og et par løpere  med oss hjem.

Om ettermiddagen spaserte vi rundt i resten av byen.Her kunne en gå fra cafe til cafe. Nede i den koselige havnen med flere restauranter holdt de på med å ta opp mange små fiskebåter. Det hadde vært fiskekonkurranse denne dagen og 1.plassen gikk til de som fikk en laks på over 5 kg så vi på resultattavlen.

Hjo er en kjempekoselig liten by som vi helt sikkert vil komme tilbake til. Besøk her anbefales. Reiser nå hjem igjen , men legger snart ut på tur igjen til Telemark.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar