søndag 28. august 2016

12. På vei til Blagaj.

Kjører på E 761/ M 5 mot Blagaj.   Vi bruker 6 timer på denne turen som bare er 17,5 mil.   Kjørebanene er smale og svingete. Gjennom trange  pene daler langs elver og vann  hvor folk bader og fisker. Små husklynger og få større byer . Over grønnkledde fjell  , hvor varmeapparatet må på igjen for å avlaste motoren. 


Nede i  lavlandet sitter unger langs veien  og selger bringebær og bjørnebær som nå er modne.


Bravnice - Babin Potok - kopcik  og over på M 162.   Humac - Lug - Gracac og inn på M17/E73.  Grabovica - Potoci  og så opplevet vi den første ulykken. Tre biler i hverandre hvor en lå utenfor veien, men vi var heldigvis ikke innblandet. Kjørte så forbi Mostar som vi skal besøke senere.


Stoppet langs veien for å spise pizza. Damen bak disken kunne ikke engelsk og tysk så vi pekte. Pekte på fire store biter som lå ferdig stekte i disken og bort på ovnen for at hun skulle varme de. Det jeg ikke tenkte på var at i ovnen lå det kylling. Så når vi var mette av pizza kom damen ut med et stort fat med kylling og salat. Heldigvis tok hun fatet tilbake.


Ligger nå på Mali  Wimbledon camping 2 km fra sentrum av Blagaj . Pris 19 E og vi betaler 15 E for å bli kjørt frem og tilbake til Mostar 10 km unna. GPS på campingen N 043.15`78" E 017. 52`67".  Rent og pent her , men sloss med fluer og mygg. Drar til Mostar i morgen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar