mandag 22. august 2016

6. Zagreb.

Zagreb var den første byen i Kroatia vi skulle besøke. Bodde på camp Zagreb litt utenfor sentrum  N45.48.131`  E15.49.638 . Prisen pr. natt 30 Euro, men her var det ikke mye som manglet.  Hundene hadde t.o.m. sin egen dusj. Campingen stilte med  minibuss som tok oss inn til sentrum til en pris av 16 euro. Turen tilbake med drosje ble billigere.`


I byen var det et yrende liv. Utendørs kafeene var nærmest fulle av folk og godt var det med et glass kald hvitvin i varmen.  For å få litt oversikt  hoppet vi på en turistbuss som tok oss til de mest kjente plassene.  Markuskirken  med  det kulørte taket prydet med Kroatias og Zagrebs våpenskjold er spesielt og  rett ved ligger Kroatias parlamentsbygning, Sabor og regjeringsbygningen. Ja, vi traff faktisk på presidenten også da han snakket foran et tv team på torget. Mange museer, gallerier og parker finnes . Vi vandret rundt på Trg Petra Preradovica  "blomstertorget" hvor de flotteste buketter gikk for 10 kuna og gatemusikanter spilte og sang. Videre oppover trappene til det store frukt og grønt markedet .Det sydet av folk under de fargerike parasollene hvor de selger frukt og grønt, lufttørket skinke, ost og honning. I nederste del av torget solgte de også håndarbeid.


Små designer butikker og kjente merkekjeder ligger side om side med  foretak som holder liv i gamle håndverkstradisjoner som hattemakere, gullsmeder og skreddere m.m. Vi har bare sett en liten del av denne store byen. Drar dere hit så kan jeg anbefale dere og forberede besøket litt mer enn hva vi gjorde. Les om byen og velg en kald dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar