onsdag 10. juli 2013

Lappland-Laponia.

Fra" mygghelvete " ved Storuman N64.59.949. E17.04.666. dro vi inn i samenes rike og de merkelige stedsnavnene.
Passerte Kvikkjokk og Jokkmokk, kan ikke si annet enn at vi dro på smilebåndet.

Denne dagen opplevet vi mange reinsdyr på veien, og de var ikke veldig villige til å flytte seg ut av veibanen så vi kunne passere.
Overnattet 6.5mil syd for Kiruna på en rasteplass N67.29.521. E21.07.262. og det samme gjorde myggen. Fronten på bilen er nå full av døde innsekter, ikke akkurat pent eller lett og se ut.

Kiruna ja,....... hva skal vi si om denne byen? Parkerte bilen og gikk for å se sentrum. Det var fort gjort.......lite og ikke spesielt pent , men god kaffi og billige småretter hadde de. De store handlesenterene ligger på utsiden av byen og de var det mange av.

Kjørte så videre til Abiskojokka - grensehandel, hit kom det store busslaster med folk . Har ikke fortalt om det fine været vi har hatt på turen til nå, men det har vi hatt hver dag etter at vi startet .

Så er vi nede ved havet omgitt av fjell i forskjellige formasjoner spisse , runde og noen snødekte. Troms fylke - Gratangen kommune - Lavangen kommune - Bardu kommune - Målselv kommune - Lenvik kommune så Finnsnes og Senja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar