onsdag 10. juli 2013

Senja.

Senja er med sine 1583 kvadrarkilometer Norges nest største øy og et viktig feriemål for oss. Til sammen bor det ca. 8000 mennesker der.

 Den værharde yttersiden preges av en lang rekke spisse og stupbratte fjell og er dypt innskåret av fjorder og viker hvor de nesten 1000 m høye fjellene står steilt opp fra havet. En del av disse fjellene hadde fremdeles snøklatter her og der. Bare enkelte steder er det ei lita strandflate med plass til noen få hus eller et lite fiskevær.

Innersiden er ganske annerledes med frodig vegetasjon og flatere terreng. Bjørkelier og langstrakte myrer, fiskerike vann og elver.

I sør finnes Ånderdalen nasjonalpark og ei kystlinje som kan minne om Sørlandet. Senja er som et Norge i miniatyr.

Vi tok brua over fra Finnsnes til Silsand og begynte turen på sørsiden av Senja. Kjørte kystveien nær sjøen og innlandet. Mange lange grusveier ned til idylliske plasser. Første overnatting på Skatvik camping til en pris av 140 kr. uten strøm - 10 kr dusj.

Med unntak av et par -  tre veistomper har vi kjørt alle veiene på kartet og nytt den flotte øya. Med barn i bilen vil vi spesielt  fremheve Senjatrollet på N69.24.646. E17.15.808. og de flotte sandstrendene flere steder på øya. Det mest naturskjønne for oss var Sommerøy.

I Mefjordvær var vi på villcamp helt nede i fjæresteinene og gikk tur til Senjahopen.  Fisket og plukket de første modne moltene.
Det har vært en flott tid på Senja. Lett å finne villcamp og fiskeplasser. 30 min. med stanga og middagen er i boks.

For folk som skal bo inne er Hamn en fin plass, her kan du feks.bade i et basseng oppe i en sjark som står på land.
I Frovåghavn var det også rorbu utleie med havfiske.

Så skal vi videre mot Tromsø og deretter Alta ,men problemene med bilen startet før vi kom ut fra Senja.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar