søndag 27. juli 2014

Kort tur til Vestlandet.

I slutten av juni reiste vi over til vestlandet for å gå i begravelsen til tanten til Ingvar. Brita som vi hvert år har besøkt på den lille fjellgården på Grønsberg, men de siste årene på sykehjemmet i Vik.

Kjørte opp Numedal og overnattet på Hardangervidda første natten. Her var det en del snø igjen og temperaturen var bare 3 grader C om natten og vi hadde regnvær.

Ingvar ville se den nye Hardangerbrua så slik ble det. En dyr opplevelse, 500 kr. kostet det over der og tror vi betalte 100 kr. i tunellen vi kom rett inn i etter brua. Tunellen var jo blitt både lenger og finere, mener å huske at det her var en rundkjøring inne i fjellet.

Kom så til Vikafjellet med mer snø og islagte vann, men solen varmet så her overnattet vi i strålende vær i to netter. Espen hadde sendt sms om nattetemperaturen som vi skulle få den første natten -2 grader C, men heldigvis stemte ikke det. Det holdt seg på pluss 7 grader C .

Så ble det koselig familie besøk i Fresvik hos Astrid og Eivind og senere på Hov gården hos Jarle og Hildegunn før vi dro til Vik camping og møte med Øyvind som kom vestover til begravelsen. Overnattet her to netter a 150 kr. uten strøm .

Dro så over med båten fra Vangsnes til Hella og kjørte innover i fjorden til Skjolden og over Sognefjellet . Her var det masse snø og folk gikk på ski. Det er store kontraster på denne tiden her vest med mye snø på fjellene og modne jordbær og moreller i bygdene nede ved fjorden. Kom så ned til Lom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar