søndag 23. september 2012

Slikker sol på Algarvekysten. Portimao.

Frem til den 17.09 har vi holdt hus på campingen i Sagres. Korte turer i omegn for noe mer har vi ikke orket i det varme været. Prisene har økt her i forhold til siste besøk i vinter. Betaler nå 14E natten uten strøm , med koster det 18E selv om vi har "Orbitur kort."

Mandag den 17.09 pakke vi sammen og kjørte til Portimao for å besøke Per og Elisabeth som nå hadde fått besøk av Pia, Håvard og ungene. Bobilparkeringen lå bare 50m fra deres båt med kort vei til stranden. N 37.07.162 W 8.31.795. En kjempefin plass til bare 2.50 E natten. Vannfylling 1.50E ekstra, men den hadde også tømme mulighet. Hit skal vi reise tilbake senere.

Traff familien på stranden hvor ungene koset seg i vannet. Spiste en nydelig lunch på en uterestaurant  og det ble tid til pizza og hyggelig samvær ombord i båten om kvelden. Tok farvel morgenen etter da sjøfarerne dro videre sørover.

Portimao er en av de største byene på Algarvekysten og er kjent for sin naturlige havn noe romerne satte stor pris på da de etablerte seg her ved det brede utløpet til Rio Arade. Sentrum av byen er fra 1700 tallet og ligger rundt Rua Vasco da Gama. Her finnes mange skinn butikker. Byen er ikke spesielt pen , men bare tre km mot sør ligger Praia da Rocha med mange sandbukter og mye turisme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar