mandag 17. mars 2014

Busstur til Figueire da Foz.

Er impornert over buss sjåføreren som tok oss velberget frem på de smale veiene i den farta som han kjørte i. Mye av tiden lå han i det motgående kjørefeltet, men klarte og få bussen over i riktig kjørebane når vi møtte biler. Han var også veldig opptatt av hva som hendte på siden av veien, men vi kom helberget frem.

I dag har vi brukt dagen godt til å bese byen. Ruslet gater opp og ned, ja det meste av dagen har vi vært på bena. Figueira da Foz har en kjempefin sandstrand som sikkert  fylles opp om sommeren. Mange restauranter og en av de har vi besøkt for lunch i dag. "Mondego" som ligger i Rua Vaco Gama Nr. 29/30. Kan anbefales for god og billig mat. Spiste grillet oksestek med soppsaus ,pommes frites ,ris og salat.  Før maten ble vi servert  ferskt brød, smør, pate og oliven. 1 L med rødvin og kaffe etter maten. Det hele kostet 13 E, gruer oss til å gå ut i Norge når vi kommer hjem. Restauranten var stapp full, vi var heldige som fikk bord fort.

Vi har skrevet om byen tidligere og strandpromenaden er jo flott, men noen kvartaler lengre bak er det forfall, Gamle store byggninger som står tomme og som ikke er renovert. Noen  kvartaler ser bedre ut nå enn sist vi var her, men mye gjenstår.

Dette er en kosmopolitisk ferieby, med flott marina,kasino og bølger for dristige surfere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar