onsdag 26. mars 2014

Galicia.

Målet vårt i Spania på denne turen er Santiago de Compostela som ligger i Galicia. Galicia er området helt oppe i det nordvestlige hjørnet av halvøya, landets grønneste region. Mye av Galicia har et middelaldersk preg. I innlandet er en del gårder delt i teiger som er for små eller bratte til traktor, så okser og hester brukes til pløying. Lagringen av korn som jeg skrev om tidligere og kalte gravlignende arkitektur - espigueiros - heter i Spania " borres". Espigueiros er det portugisiske navnet. I landskapet rundt oss vrimler det av gamle granittlandsbyer og " pazos" tradisjonelle herskapshus av stein.

Mange mennesker har fremdeles sjøen som levevei. Vigo som vi kjørte gjennom på veien nord er den viktigste fiskerhavnen i Spania.

Galicia`s offisielle språk, som brukes på de fleste skiltene, er gallego. Det minner om språket i Portugal som Galicia grenser til i  sør. Det keltiske preget i dette flotte området viser seg også i galicernes mest tradisjonelle instrument , sekkepipen.  Vi fikk høre spill på sekkepipe når vi besøkte Santiago de Compostela.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar