søndag 14. oktober 2012

Funchal.

Funchal er en flott by å bo i under Madeira oppholdet, og vi har stortrivdes her. I sentrum ligger den koselige havnen hvor 2 - 3 cruisebåter ankommer daglig. Havnen er også stoppested for langturseilere og fiskebåtene holder til her. Vil en på hvalsafari, (Per og Elisabeth hadde 25 hval ved siden av båten da de forlot øya.) fisketur eller til Porto Santo er det gode muligheter for det fra havna.

Langs strandpromenaden er det rikelig mulighet for å "leske sin tørre strupe " eller nyte et måltid og det er også  her taubanen går opp til Monte. Tok den en dag sammen med Per og Elisabeth for så å kjøre "Montesleden" 2 km ned igjen. Den blir styrt av to menn i hvite dresser og stråhatt fra Monte til Livramento på 10 min. Når vi kom opp ombestemte vi oss etter å ha sett andre sette utfor, tok isteden drosje tilbake. Forresten ligger Beatles gamle båt på land i strandpromnaden og brukes som restaurante.
Det er mange parker i Funchal med blomster og trær fra mange verdensdeler.

I gamlebyen som ligger på østsiden er det et yrende liv om formiddagen og kvelden. Tett i tett ligger de små restaurantene. Dørene i gamle byen er kunstferdig malt med forskjellige motiv. Lørdag og søndag er det også et stort marked her med frukt, grønnsaker, blomster, fisk, kjøtt, broderier og flettede kurvarbeider m.m. Damene som selger på markede har på seg folkedrakter, det er koselig og rusle rundt der.

I Funchal finnes det meste en kan forvente seg i en stor by. Skulle vi komme tilbake til Madeira er det i Funchal vi vil bo.

Etter nå å ha vært her i snart 3 uker vil vi ikke anbefale Madeira som reisemål for barnefamilier, men derimot er den en suveren øy for fotturister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar