mandag 1. oktober 2012

Porto Moniz og videre på nordvest kysten.

Porto Moniz ligger på nordvestspissen av Madeira, men bare 75 km fra Funchal. P.g.a de bratte fjellene føles det som om vi har kjørt kjempe langt for å nå den øde kystlandsbyen.

Porto Moniz er omgitt av et lappeteppe av små åkrer. Åkrene beskytter de med gjerder laget av trelyng og tørkede bregner. Dette gjør de for å beskytte åkrene mot den tunge saltmettede luften som blåser inn fra Atlanterhavet.

Ikke så veldig mye å se her bortsett fra de naturlige klippedammene i tidevannssonen. De er forbundet med betongstier, og her kan en vasse og dyppe seg i det solvarmet vannet mens en blir dusjet av spruten fra bølgene som bryter fra klippene like ved.  Vi kjørte imidlertid videre uten bad.

I nærheten av Ribeira da Janeia var det noen store klippe formasjoner ute i havet, og et stort gjennomgående hull  i fjellet på land som en kunne gå inn i. Klippe formasjonen i vannet lignet mistenkelig  på en kjempestor penis. Mange hadde vært her før. Rullesten stranden var full av varder som besøkende hadde satt opp.

Kjørte så videre på kystveien til Seixal  som er den eneste landsbyen mellom Porto Moniz og Sao Vicente. Den ligger bemerkelsesverdig lunt til tross for atlanterhavsstormene med vinmarker som klamrer seg til terrassene i åssiden og produserer vin.

I Sao Vicente tok vi av fra kystveien og inn på VE4 hovedveien på tvers av øya og var i Funchal før mørkets frembrudd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar