søndag 14. oktober 2012

Nydelig fjelltur ,men skrekkblandet avsluttning.

Etter turen på Pico do Arieiro kjørte vi til Faial og videre på kystveien til Porto Moniz  på nordvestspissen  og så bar det oppover til Santa og videre oppover mot høylandet. Et frodig flatt område med panorama utsikt mange steder. Kuer beitet på det grønne gresset langs veien. Kom så inn i området Paul do Serra som er 17km langt og et 6 km bredt myrlent platå. Her fantes en stor vindmølle park. Temperaturen var her nede i 12.5 grader, det var bare deilig da vi ellers sliter med den varme klamme luften. (vi er ikke blitt brune her da vi jakter på skyggen) Vi er oppe i en høyde på 1564 m på det høyeste og skal begynne nedfarten.

Først over en smal rygg, litt bredere enn veien så bar det bratt nedover på en smal svingete vei hogd ut i fjellsiden. Flere steder lå det masse stein og grus i kjørebanen. RASFARE........... JA.   Nedfarten til den dype dalen var ille. Tenk deg godt om før du kjører denne veien, vi gjør det ikke igjen. Tar heller 10 turer i Trollstigen, som vi tidligere likte lite. men en opplevelse rikere er vi blitt.

Det er forresten ikke bare på denne turen vi har kjørt på ekkel vei. Deler av veien mellom Sao Vicente og Porto Moniz er også hugget ut for hånd i de stupbratte fjellsidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar