mandag 1. oktober 2012

Ribeira Brava og videre rundt kysten.

En ny dag på tur . Kjørte i dag hovedveien til  Ribeira Brava, en liten hyggelig ferieby på Madeiras solkyst. Den har en strand av småstein og en fiskehavn som man kommer til gjennom en tunnel øst for hovedbyen.

Sao Bento, som ligger ved hovedplassen, er en av de minst forrandrede kirkene på Madeira. Den har bevart flere trekk fra 1500 tallet. Blant dem er en døpefont i stein og en utsmykket prekestol dekorert med ville dyr som ulver, det flamske maleriet "Jesu fødsel" i sidekapellet og trestatuen av jomfru Maria over hovedalteret. Taket på klokketårnet er nydelig belagt med fliser.

Fortsatte så på små veier til Ponta Sol, Madelena do Mar, Calheta som hadde både strand og båthavn. Jardim do Mar og Paul do Mar. Utsikten fra veien er til tider så skremmende at jeg ikke tør å titte ned. Noen steder ligger veien helt ute på kanten av fjellet og det er lite med autovern bare noen hvitmalte steiner eller små støpte sementblokker. Her er det verre kjøreforhold enn på vestlandet hjemme.

I fjell områdene vi kjører i dag har det tidligere i år vært store branner. Ribeira das Galinhas ,  Amparo , Ponto do Pargo,  Serrado, Ribeira da Vaca, Achadas da Cruz, Santa og til Porto Moniz.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar