fredag 2. september 2016

16. Norsk politi på vakt.

Hadde lest om en del regler vi måtte forholde oss til når vi krysset  grensen til Montenegro. Kunne ta med 1l sprit og  2l vin. Noe vi hadde i overkant av. Videre måtte vi ha internasjonalt førekort, som vi ikke hadde. Grønt forsikrings kort var også pålagt å ha med. Heller ikke det hadde vi, men fikk mailet et over fra Tryg forsikring i Blagaj og de skrev det ut på campingen.


Ut av Bosnia Hercegovina bad politiet oss om å kjøre til siden for en 1 minutts kontroll. Det var en hyggelig ung franskmann som kom inn i bilen, men lette ingen steder. Derimot sa han at vent 2 minutter så får dere snakke med en norsk politimann.


Det viste seg at utenlandske politi fra EU jobbet her som grensevakter og det kom en koselig fyr fra Lillehammer som ville vise vognkortet vårt til de bosnisk grensevaktene. De fortalte at vi måtte kjøre forsiktig for i Montenegro var det ingen som respekterte trafikkreglene.


Dro så videre til tollstasjonen i Montenegro. Her var det bare pass og grønt kort de ville se og ingen kontroll av bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar