mandag 26. september 2016

30. På vei til Orebic

Fredag den 23 dro vi fra campingen i Orasac og betalte 970 kuna for 10 netter. Likte oss veldig godt her selv om vi fikk vel mye trim opp fra stranden. De ansatte var veldig hyggelige og hjelpsomme.  Nevio camping i Orebic, hvor vi skulle ta ferge til Korcula og Lumbarda hvor Trine og Svein bor, var neste mål.


Kjørte på vei 8/E65 - Trstene - Kjører oppe i fjellsiden med utsikt mot de mange øyene. Brsecine - lite bebyggelse og fin vei. Veldig pent - Slano - Doli . Tar så av fra hovedveien til Split og inn på 414 som er en mye smalere vei. Zamaslina - Mali Ston og til Ston. Den fem km lange muren bukter seg oppover fjellryggen. Gamlebyen nedenfor er også omgitt av en mur.


Stone var i mange år Dubrovniks nordligste forsvars post og den viktigste byen utenom hovedstaden. Murene som ble oppført i årene 1333- 1506 skulle forsvare byen og republikken mot angrep fra sjøen og forsvare  de verdifulle saltslettene.


I Mali Stone er det østers og blåskjell oppdrett som er den viktigste inntektskilden. Nå kjører vi inn på en enda smalere vei og her dyrkes det massevis av blå druer. Folkene her er i full gang med innhøstningen. Veldig svingete vei - Ponikve - Zaradeze - Putnikovici - Dubrava - Drace og Janjina. Overalt selges vin . Ca. 21 km før Orebic  har det vært en stor brann for ikke alt for lenge siden. Et stort område er svart. Pijavicino - Potomje og så til camping Nevio i Orebic. Her overnattet vi en natt og betalte 174 kuna.  Campingen hadde det flotteste sanitær anlegg vi har sett. Mye finere enn på noe hotell vi har besøkt. Dette var virkelig flott. Selv do tanken ble tømt automatisk . Ikke bare tømt, men spylt og fylt med ny sanitærvæske uten at en var nær tanken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar