søndag 2. oktober 2016

33. 6 dager hos Trine og Svein på Korcula.

Går litt i surr med nr. på reisebrevene, men vi er nå kommet til 33. (Det ble visst 2 med 31) Vi ble på øya i 6 dager og Trine og Svein var et hyggelig vertskap. De kjørte oss rundt på øya og vi fikk sett hvor flott den var. Over fjell og ned til idylliske bukter  med litt bebyggelse , restauranter og båthavn. Ikke rart de kastet anker for godt her og ble øyboere etter mange år i seilbåten.


Zrnovo - Putnat - Cara - Smokvica og stoppet for lunch i Vela Luka. De fortalte at det lønnet seg å spørre etter dagens meny. Dagens denne søndagen  var en nydelig soppsuppe til forrett, kylling med innlagt skinke og ost, pasta og perfekt kokte grønnsaker. Desserten var pannekake med syltetøy. Til dette hadde vi en flaske rødvin og alt  til en billig penge. Etter lunch kjørte vi videre til Blato - Prizba  og tilbake til Lumbarda.


En annen dag dro vi til sentrum av Lumbarda for å spise lunch. På denne turen kjørte vi bl.a. rundt i en rundkjøring med en kirke i midten. Så flere strender med sand  og nydelig natur. Noen små dyr fløy over veien foran oss, på størrelse med ekorn, og de var importert til øya for å ta slanger. Heldigvis traff vi ikke på noen slanger i live, men så en liten påkjørt på veien  nær Dubrovnik.


Vi badet nesten hver dag i det krystallklare vannet og bobilen var parkert på strandpromenaden nedenfor huset deres.


En dag laget Trine i stand et skikkelig fest måltid med retten " Peka ". Svine og lammekjøtt lagt i en form med poteter og forskjellige grønnsaker. Dette ble satt inn i utepeisen med et stort lokk over og oppå lokket masse glør. Retten stod der ca. 3 timer og smakte himmelsk. God rødvin ble servert til og kjøttet var saftig og veldig mørt. Kan vi prøve dette hjemme i bålpannen tro? Får kjøpe med oss et slikt stort lokk.


Takker for oss etter 6 dager i hyggelig selskap og kjører fredag den 30/9-16 mot camping Viter i Zaostrog for å treffe våre reise venner "svenskene  " igjen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar