fredag 7. oktober 2016

35. Reiser mot Split.

Drar fra camping Viter etter 6 døgn der, det meste av tiden i pent vær. Badet mye og ligget på oppblåst madrass ute på vannet. Helt nydelig. Betalte 858 kuna - ca. 1080 kr. Har vært veldig fornøyd med campingen og plassen.


Reiser videre mot Camping Split i Storbrec - 1145 i acsi boken . Plassen ligger 5 km sør for Split og 11,8 mil  fra Zaostrog. Kjører på vei 8 en veldig fin vei, men med mye svinger. Mala Duba - Igrane - kjører i fjellsiden med nydelig utsikt og landsbyer under oss. Mandel - oliven - granatepler og fiken trær langs hele ruten. Drasnice - Podgora - Tucepi og Makarska som begge de to siste er ganske store byer. Promajna - Baska Voda - Brela stygg kjøring av flere biler for å komme forbi oss og "svenskene" på den svingete veien. Varsling for ras er det her også, godt at vi bare har dusk regn.


Pisak - Marusici - Mimice - Medici - Ruskamen - Mala Luka og så stopp i den store byen Omis. Det var her "svenskene" var mens de hadde besøk hjemmefra. Fikk handlet inn en ny kokeplate og litt mat. Vi kjører nå helt nede ved vannet og veldig tett bebyggelse. Sumpetar - Suhi Potok - Krilo - Bajnice og til Split for å handle på Lidl.


Sitter nå i regnværet og skriver på reisesiden. Campingen er kjempefin og i går testet vi restauranten her som hadde nydelig pizza. På sommeren har de aktiviteter for barn og flott strand rundt campingen. I morgen er det meldt pent vær og vi reiser inn til gamlebyen i Split.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar