mandag 17. oktober 2016

40. På vei i Kroatia mot Italia og Venezia.

Nå kjører vi kystveien mot Punta Sabbioni i Italia. Ladin Porat - Baric Draga få hus mot vannet, høye fjell på oversiden av veien. Saric Draga - Devcic Draga - svingete vei hele tiden. Dette er ikke ruten for de som lett blir bilsyke. Krizac - Lukovo Sugarje  og den lille koselige plassen Porat som ligger i en vik. Hele tiden blir vi varslet om rasfare fra det porøse fjellet. Rudelic Draga kjører nå oppe i fjellsiden og her er det lite hus - så ned til vannet igjen.

 

Titter ut på øyene som ligger ganske nær land, de ser ut som månelandskap uten vegetasjon . Lite hus er det her vi nå kjører slalåm før vi kommer til  landsbyen Karlobag som faktisk har hus på begge sider av veien. Kjører så helt nede i vannkanten - Ribarica - Cesarica, så bærer det oppover igjen. Det er som å kjøre i en gedigen steinrøys. Noen enkle hus her og der, men ganske øde. Zivi Bunari - Vlaka - Azic Lokva - Seline. Litt mer vegetasjon nå - Raca - nede ved havet igjen. Sv.Juraj tett bebygd landsby - Kalic opp og ned - Senj her er det flatt og tett bebygd. Oliven  er nå klar for innhøstning og vi ser at folk er i gang med dette.


Bunica - Sibinj - Klenovica - Povile -  Novi Venodolski og så til Crikvenica hvor regner øser ned. Så ille at slukene ikke klarer å holde det unna veien. Vi føler at vi omtrent kjører i en elv. Vi må stoppe og finner et sted hvor det fantes en veiskulder. Litt bekymret for vannplaning da privatbilen fortsetter å kjøre altfor fort. Det lyner og tordner rett over oss. Det verste regnet varte en times tid så er det bare å kjøre videre.


Etter Jadranovo kjører vi inn på motorvei A7, så ved Sapjane 8/E61. Her var det pent og rett før grensen til Slovenia solgte de trøfler , olivenolje , snaps og ost langs veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar