tirsdag 20. august 2013

De hyggelige folkene i Bugøynes.

Det var skiltet bobilparkering når vi kjørte inn i bygda, En trang fylling på siden av den flotte stranden. Tilbud: Illeluktende utedo og liten søppelkasse til en pris av 150 kr. Dette var førsteinntrykket av Bugøynes og som skremte unna ihvertfall 10 bobiler på festivaldagen etter at de hadde lest prisen på lappen som hang på veggen dro de rett ut av bygda. Hadde de blitt værende ville festivalen tjent mye mere.
Dette bør de gjøre noe med. Så til det hyggelige.

Vi kom jo dagen før festivalen startet , men teltet og baren var åpen og mange hadde samlet seg der. Vi gikk inn og kjøpte oss et glass vin. Det var ikke lenge før vi kom i prat med den kjente visesangeren fra nord  Werner Larsen og hans Åshild. Kjempekoselige folk som også presenterte oss for andre bl.a en fisker vi tror het Steve Gunnar Kristiansen, han tilbød oss å være med ut  med båt neste dag. Vi kom i prat med mange hyggelige folk den kvelden og følte oss veldig velkommen. Vi sørpå har mye å lære om gjestfrihet av finnmarkingene.

Neste dag var det tett tåke og Ingvar var litt svimmel av krystallsyke så det ble ingen fisketur.  Derimot ordnet Steve Gunnar og en fiskekompis tre kongekrabber til oss pluss et stykke kveite.  Vi kokte krabbene i bilen og frotset et par dager. Kveita ble tilberedet med bacon, poteter, salat og rømme.

Om kvelden var det musikkfestival hvor Werner  med orkester åpnet festivalen. Han var bare helt rå, Ingvar fikk tårer i øynene og jeg "ståpels" av hans flotte stemme.   Etter dette kom et annet orkester jeg ikke husker navnet på, men de var også helt råe. Folk danset og moret seg. Takker Åshild og Werner for at de tok seg så godt av oss og gjorde oppholdet i Bugøynes til en super opplevelse. Takk også til Steve Gunnar for tilbud om båtturer og kongekrabber. Skulle ønske Bugøynes lå nærmere oss så vi  snart kunne reist dit  igjen, så hyggelig var det  der.  Dere er supre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar