fredag 16. august 2013

Med bobil gjennom gruva til Øksfjord.

Kjørte så videre fra Storslett den 15/7. E 6 -  Kvænangen kommune - Finnmark fylke - Alta kommune så en avstikker ut mot Øksfjord på 882. Passerte Sopnes - Tappeluft - Loppa kommune - Øksfjordbotn - Storvik og så til tunnelen.

En grusom tunnel på 4.5 km med et kjørefelt og noen få møteplasser og ikke lys.  Når du kom fra solskinnet på utsiden og inn i denne tunnelen så du ingen ting og her kom store kjølevogner med fisk.

Senere fortalte Ingvar en mann i Alta  om denne tunnelen  og tilfeldigvis var han fra Øksfjord." Tunnel "sa gubben "vi har ingen tunnel i Øksfjord". Ingvar svarte da som sant var "vi kjørte jo den i går " Da fortalte gubben med glimt i øye " tunnel, nei vi kaller den for gruva vår." Det beskriver standaren .

Så fort vi kom ut av "gruva " så vi at dette var et grusomt ras område og på baksiden av husene i Øksfjord var det satt opp store rassikringer i form av stålbjelker og wire.

Øksfjord er et handelssted fra 1818 og har Lopphavet rett utenfor. Her finnes hurtigrute og fiskerihavn .Øksfjordjøkulen er Norges 9 største isbre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar