Når vi i dag kjører videre har vi 218 km til Nordkapp. Ser mange ravner rundt oss. Vi kjører ned til E6 over Hatter 233m.o.h. - Porsanger kommune og over til - E69 - Olderfjord - Smørfjord - Nordkapp kommune - Sarnespollen - Sarnes - Karmøyvær og til Nordkapp i strålende vær.
Vi kunne ikke vært heldigere med været. Det ble meldt overskyet og litt vind, men ble solskinn og vindstille. 490 kr måtte vi betale for å komme inn på platået 307 m over Nordishavet. Vi ble ikke alene, om kvelden så vi 21 store turistbusser og over 100 bobiler samt mange motorsykkler og sykler. Folk fra mange land, norske var i fåtall.
Norkapp fikk navn av den engelske sjøfarer Richard Chancellor, som i 1553 lette etter Nordøstpassasjen. Her finner en minnestein over kong Oscar II besøk i 1873. Byste over Louis Philippe av Orleans, senere fransk konge, som besøkte Nordkapp i 1795. Minneplakat for senkingen av det tyske slagskipet ""Scharnhorst" utenfor Nordkapp i 1943 og mye mer.
Vi satt oss ned i restauranten og bestilte en tallerken med nord-norske delikatesser med en liten snaps til. Kongekrabbe, reinsdyrkjøtt, kaviar, kveite, hvalkjøtt m.m. - nydelig var det. Folk rundt oss satt ute til langt på natt og nøt den flott midnattsolen, vi overnattet og kjørte videre neste formiddag.
Vi kunne ikke vært heldigere med været. Det ble meldt overskyet og litt vind, men ble solskinn og vindstille. 490 kr måtte vi betale for å komme inn på platået 307 m over Nordishavet. Vi ble ikke alene, om kvelden så vi 21 store turistbusser og over 100 bobiler samt mange motorsykkler og sykler. Folk fra mange land, norske var i fåtall.
Norkapp fikk navn av den engelske sjøfarer Richard Chancellor, som i 1553 lette etter Nordøstpassasjen. Her finner en minnestein over kong Oscar II besøk i 1873. Byste over Louis Philippe av Orleans, senere fransk konge, som besøkte Nordkapp i 1795. Minneplakat for senkingen av det tyske slagskipet ""Scharnhorst" utenfor Nordkapp i 1943 og mye mer.
Vi satt oss ned i restauranten og bestilte en tallerken med nord-norske delikatesser med en liten snaps til. Kongekrabbe, reinsdyrkjøtt, kaviar, kveite, hvalkjøtt m.m. - nydelig var det. Folk rundt oss satt ute til langt på natt og nøt den flott midnattsolen, vi overnattet og kjørte videre neste formiddag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar