søndag 18. august 2013

Porsanger Halvøya - Nordkapp.

Når vi i dag kjører videre har vi 218 km til Nordkapp. Ser mange ravner rundt oss. Vi kjører ned til E6 over Hatter 233m.o.h. - Porsanger kommune og over til -  E69 - Olderfjord - Smørfjord - Nordkapp kommune  - Sarnespollen - Sarnes - Karmøyvær og til Nordkapp i strålende vær.

Vi kunne ikke vært heldigere med været. Det ble meldt overskyet og litt vind, men ble solskinn og vindstille.  490 kr måtte vi betale for å komme inn på platået 307 m over Nordishavet. Vi ble ikke alene, om kvelden så vi 21 store turistbusser og over 100 bobiler samt mange motorsykkler  og sykler. Folk fra mange land, norske var i fåtall.

Norkapp fikk navn av den engelske sjøfarer Richard Chancellor, som i 1553 lette etter Nordøstpassasjen. Her finner en minnestein over kong Oscar II besøk i 1873. Byste over Louis Philippe av Orleans, senere fransk konge, som besøkte Nordkapp i 1795. Minneplakat for senkingen av det tyske slagskipet ""Scharnhorst" utenfor Nordkapp i 1943 og mye mer.

Vi satt oss ned i restauranten og bestilte en tallerken med nord-norske delikatesser med en liten snaps til. Kongekrabbe, reinsdyrkjøtt, kaviar, kveite, hvalkjøtt m.m. -  nydelig var det. Folk rundt oss satt ute til langt på natt og nøt den flott midnattsolen, Emoji  vi overnattet og kjørte videre neste formiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar