søndag 18. august 2013

Kongekrabbe i Gjesvær.

Dro fra Nordkapp  og innom verdens nordligste fiskevær og Norges nordligste bebyggelse  Skarsvåg. Da vi kom dit tidlig om morgenen var det ikke mye liv der med unntak av rein som ruslet rundt husene. Her finnes spisested, camping, og mulighet for overnatting.

Neste stopp ble Gjesvær også et lite koselig fiskevær. Veien dit gikk gjennom et   " månelandskap " med mye stein , unntak av små vann og elver.  Kom raskt ned til fiskehavnen og fikk parkert på den smale veien ovenfor. Spurte en mann som kom syklende om vi kunne kjøpe kongekrabbe." Spør broren min i båten der "sa fyren og det gjorde vi.

Fikk kjøpt en stor kongekrabbe for 200 kr, fiskeren sa med et glimt i øyet " pleier å ta 150 kr, men siden dere er sørfra blir det 200". Videre fortalte han hvordan den skulle tilberedes. Da vi  hadde lite vann i bilen spurte vi om vannfylling. Kameraten sa " bare kjør bort til fotballbanen så ser dere et hus med en grønn bil og en motorsykkel i hagen der kan dere fylle". " Dere kan overnatte hvor dere vil." Vi takket og dro for å finne vann.

Fant huset og banket på , ut kom datteren . Ei kjempekoselig jente som  hjalp oss med vann og villcamp plass,  i tillegg fikk vi med oss tørrfisk. Da var det bare å ta seg en tur innom den eneste butikken "Matkroken" og handle inn til krabbe måltidet , nydelig ble det.

På butikken ble vi spandert på wienerbrød da vi skulle ta oss en kaffetår etter en tur i skjærgården, som bugnet av molter. Plukket så vi hadde til dessert i flere dager.

Herfra arrangeres båtturer til fuglefjell og rorbu utleie.

Tenk om vi sørpå kunne være like gjestmilde som folkene her oppe i nord. Er dere på disse kanter så ikke hopp over Gjesvær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar