torsdag 22. august 2013

På vei til Agneta og Rune i Åre.

Dro fra Lofoten i overskyet vær med yr, men det ble sol og flott utpå dagen. Kom da til Kiruna for tredje gang på denne turen og det ble "innlandsvegen" sørover. ( samme vei vi kjørte oppover.)

Overnattet i Jokkmokk på en super villcamp N 66.38.580. E19.49.468. nede ved et vann, nydelig solnedgang kl.23. Kjørt 56 mil i dag og det er 65.4 mil til våre venner.

Stopper i " lappland " et sted jeg ikke husker navnet på og bestiller frokost. Denne kafeen var samtidig vinmonopol, dagligvarebutikk, glassmagasin, garnbutikk, klesbutikk,  post , bank m.m. Alt mulig innenfor fire vegger. God mat hadde de også.

I Moskosel stopper vi på Rallarmuseet med loppis. Kaffe og vafler ute på den gamle jernbanestasjonen i solskinn og to dokker fra loppis.

Neste stopp er Arvidsjaur, en koselig by med uterestauranter og mye folk i gatene.

I  Renvallen besøkte vi " arctic glas " som ble drevet av  ekteparet Uta og Tord Fransson. Mannen  solgte glasset hun sandblåste og serverte kaffe på verandaen. Motivene på glassene var hentet fra nærmiljøet som bjørn, mygg, ( og de var det mange av der ) gaupe og rype m.m. Kjøpte med oss fire snapseglass til våre venner.

Klokken 23 kjørte vi med slukkede lys på bilen inn i hagen til Rune og Agneta og parkerte. Ville ikke forstyrre så sent, men jamen ble vi oppdaget da Rune slapp ut katta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar