fredag 16. august 2013

Skjervøy - Storvik i Troms fylke.

Vi dro fra Storslett og ut til Skjærvøy langs Reisafjorden på 866 mens vi ventet på verksted time. Havet utenfor heter Kvænangen. Vei over Hamneidet gjennom  tunneler under Maursundet og gjennom Kågentunnelen og så en lang bro over Skattørsundet.

Ble helt overrasket da vi kom frem og fant Nord-Troms største tettsted med masse hus og butikker, filetfabrikk, rekeprodukter og skipsverft. Gammelt handelssted hvor den legendariske Skjervøykongen regjerte i sin tid. Her var det fint. Masse molter langs veien, men vi kan ikke ta vare på de i bilen.

Så ble det en  tur til Storvik som også ligger langs Reisafjorden med sin flotte sandstrand  og skiferfjell. Tidligere  var det aktivt skiferbrudd der. Besøkte gårdsysteriet Vildenvang til Ruth Uhlving og Magne Henriksen  hvor ystersken opprinnelig kom fra Åsgårdstrand hvor foreldrene  drev Grand hotell. Kjøpte kjempegod hvit geitost.

Geitosten deres fikk gull og bronse på Landsutstillingen for gårdsost 2011. Gull til ost lagret i 11 måneder som vi kjøpte og bronse til ost lagret i fem måneder. Osten som fikk gull ble også kåret til Årets ost blant alle de 111 produsentene på Landsutstillingen. Ikke verst det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar