tirsdag 20. august 2013

Pomordager og Vernissasje i Vardø.

Kjørte gjennom undervannstunellen inn til  Vardø sent på ettermiddagen og spurte en jente langs veien etter en campingplass." Her "sa hun med trykk på her, og ristet smilende på hodet, men vi fant en fin plass for villcamp på nordsiden av øya. N70.22.806. E31.07.141. Strandgata.  Kvelden tilbragte vi på odden med utsikt til Hurtigruteanløp, fiskebåter som gikk og kom, og store seler som lekte seg i vannet. Måker som prøvde og holde styr på ungene sine som krabbet rundt i fjæresteinene og enda ikke var flyvedyktige. Fint vær, midnattsol og fullmåne, det kunne ikke bli bedre.

Dagen etter ruslet vi rundt , frokost i byen som krydde av folk. Vernissasje i et gammelt tømmer bygg eid av museet. Vara ordfører med tale for de fremmøtte og de fire kunstnere som hadde utstilling. To russere, en amerikaner og ei fra østlandet. Høye glass og russisk musikk. Veldig koselig at vi kunne være med på dette.

Boder med forskjellige varer stod rundt omkring og et stort restaurant telt. Her koset vi oss med baccalao og godt drikke. Det samme russiske orkesteret som var på vernissasje spilte opp og laget show. Ikke bare spilte de på vanlige instrumenter, men sag,  tresleiver og mange ting vi aldri hadde sett før. Dette var gøy og de var kjempeflinke.

Så også her mange fraflyttede hus, men etter at vi hadde snakket med en ung mann forstod vi at optimismen nå var tilbake i Vardø.Folk som hadde flyttet ut begynte å komme tilbake og kunne finne jobb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar